RDW KentekenLoket

kentekenloket rechthoekAls een voertuig wordt aangeschaft, dient de nieuwe eigenaar het voertuig op zijn naam te zetten. Hoe de daaropvolgende tenaamstelling wordt afgerond, hangt er bijvoorbeeld vanaf of dit voertuig wordt gekocht van een particulier of autobedrijf. Overschrijving van het voertuig vindt altijd plaats bij een RDW Kentekenloket.

In Nederland kennen we momenteel, naast de RDW-balies in Zoetermeer en Veendam, de circa 900 vestigingen van PostNL als Kentekenloketten.
Consumenten kunnen nu ook bij APW Auto’s terecht voor het tenaamstellen van een voertuig.

Een RDW Kentekenloket is een fysieke plaats waar burgers en bedrijven voertuigen kunnen overschrijven, schorsen en schorsingen kunnen beëindigen. De medewerker zet het voertuig op naam en geeft de nieuwe eigenaar – als alles in orde is – een tenaamstellingsverslag.

Hoewel autobedrijven met een RDW erkenning Tenaamstelling Voertuig bij de verkoop van een nieuw voertuig de tenaamstelling zelf kunnen uitvoeren, spelen autobedrijven bij de verkoop van een voertuig tussen consumenten onderling geen enkele rol.

Met APW auto’s eigen RDW Kentekenloket komt daar verandering in. Consumenten kunnen dan ook bij ons terecht voor een Tenaamstelling Voertuig.