• Bandenservice


    Informeer eens naar een set van onze, zeer scherp geprijsde, winterbanden voor uw auto!
    APW Auto's Banden service ook voor winterbanden.

Winterbanden

Gaat u weleens op wintersport? Dan zal u vast niet ontgaan zijn dat de landen om ons heen sinds een aantal jaren het gebruik van winterbanden verplicht stellen voor een bepaalde periode van het jaar.

Ook hier in Nederland kent het bezit van winterbanden veel voordelen.

Bij temperaturen lager dan zeven graden bieden winterbanden beduidend meer grip op het wegdek dan zomerbanden. Dit komt doordat winterbanden gemaakt zijn van zachter rubber dan zomerbanden. Tevens is het bandenprofiel anders opgebouwd, waardoor de band meer warmte vasthoudt en daardoor beter presteert in koude temperaturen. Zomerbanden presteren daarentegen juist goed tijdens warm weer, doordat ze gemaakt zijn van harder rubber en minder warmte vasthouden.

Winterbanden presteren veel minder goed tijdens gebruik onder hoge temperaturen: de remweg wordt langer, u heeft minder grip en uw stuurprecisie neemt af. Hetzelfde geldt voor het gebruik van zomerbanden in lage temperaturen. Daarnaast slijten zomer- en winterbanden sneller wanneer u ze onder verkeerde weersomstandigheden gebruikt. Dit zorgt ervoor dat uw banden sneller aan vervanging toe zijn, wat u onnodige uitgaven bezorgt.
De kosten per gereden kilometer stijgen nauwelijks omdat de zomerbanden uiteraard niet slijten in de periode dat u met winterbanden rijdt.

  Informeer eens naar een set van onze, zeer scherp geprijsde, winterbanden voor uw auto!

Steeds meer Nederlanders kiezen voor het gebruik van winterbanden. Voorkom kop- staart botsingen, houdt voldoende afstand op de snelweg als u op zomerbanden rijdt, auto's voorzien van winterbanden hebben een aanzienlijk kortere remweg dan u op zomerbanden!