APK keuring

De Algemene Periodieke Keuring (APK) is een in Europa wettelijk verplichte keuring om de verkeersveiligheid te bevorderen en het milieu te beschermen voor personenauto's en lichte bedrijfswagens van 4 jaar of ouder, met een maximum gewicht tot 3500kg.
De APK is een momentopname en geeft geen garantie dat uw voertuig de rest van het jaar veilig blijft om mee te rijden en dat u een jaar lang geen onderhoud hoeft te plegen. Regelmatige controle en onderhoud van uw voertuig blijven dus belangrijk.

APKAPW Auto's is een door de RDW goedgekeurd APK-station. Wij raden u aan niet tot het laatste moment te wachten met de APK keuring zodat er bij een eventuele afkeur nog tijd is voor reparatie en de "gratis" herkeuring.
Het is mogelijk om de auto 2 maanden voor het vervallen van de keuring al te laten keuren, met behoud van de zelfde keuringsdatum. Wanneer u uw keuring combineert met een grote beurt brengen wij alleen de afmeldkosten in rekening.

Check voertuig gegevens

Bij de APK keuring controleert de keurmeester de auto op een aantal wettelijk voorgeschreven punten.    rdw online apk regel 286x78

Indien uw auto wordt afgekeurd bestaat er de mogelijkheid uw auto direct te laten repareren.
Mocht u van deze service geen gebruik willen maken, en uw auto zelf willen repareren, kunt u uw auto binnen 2 weken gratis laten herkeuren.