• Airco

Airco onderhoud

U, als bezitter van een auto met airconditioning, gaat er vanuit dat deze wordt onderhouden door de garage als u de auto wegbrengt voor een onderhoudsbeurt. In de praktijk blijkt dat echter niet zo te zijn. Vaak wordt er een "controle" of een "airco check" aangeboden. Maar wat wordt daarmee bedoeld? Wat wordt er precies gecontroleerd? Hoe wordt uw auto airco onderhouden? In de praktijk blijkt dat heel verschillend te zijn. U als klant weet niet waar u aan toe bent.

Realiseert u zich dat er ± 500 tot 1000 gram koudemiddel in een airco systeem zit en dat dit door een natuurlijk proces vermindert. Dat is ongeveer 8 tot 15% per jaar. D.w.z. ± 50 tot 100 gram koudemiddel. Daar ziet u niets van terug. Dit verdwijnt in de ozonlaag. Is uw auto nieuw, dan zult u daar niets van merken. De problemen ontstaan meestal bij auto's ouder dan 3 jaar. Doordat uw airco te weinig koudemiddel heeft wordt de werking van het systeem minder en krijgt de compressor te weinig olie om gesmeerd te worden en kan deze schade oplopen.

U kunt dit voorkomen door elk jaar uw airco preventief te laten onderhouden. APW Auto's is daarin gespecialiseerd. Met onderhouden bedoelen wij niet alleen even het bijvullen van uw airco.
Hier komt meer bij kijken zoals de verdamper reinigen en desinfecteren voor een gezondere luchtverspreiding in uw interieur van de auto.

APW Auto's voldoet aan alle milieu eisen opgedragen door het ministerie van VROM.